Start schooljaar 2020-2021

Het ventilatiesysteem is op alle SOVON-scholen door een extern bureau beoordeeld en de ventilatie in onze school voldoet keurig aan de eisen van het RIVM.  

De kantine blijft tot nader order gesloten. Dat betekent dat de leerlingen zelf eten en drinken mee moeten nemen voor de hele schooldag. In de pauzes gaan de leerlingen bij droog weer allemaal naar buiten en blijven allemaal op het schoolplein. Ze kunnen dus niet naar een supermarkt om even iets te halen.

Het protocol dat we voor de vakantie hebben verspreid, is op basis van de laatste richtlijnen van het RIVM voor een aantal onderdelen aangepast. De meeste regels en afspraken zijn nog hetzelfde als voor de grote vakantie. Het grootste verschil is dat de leerlingen onderling geen 1,5 meter afstand hoeven te houden. Er moet wel 1,5 meter afstand zijn tussen de leerlingen en het personeel. Het personeel moet onderling ook nog steeds 1,5 meter afstand houden. Jullie ontvangen het nieuwe protocol zo spoedig mogelijk via de mail en het zal op de website worden gepubliceerd.

We maken een volledig rooster voor alle leerlingen, maar gezien Corona kan het gebeuren dat we tijdelijk niet alle lessen aan kunnen bieden. Personeelsleden met gezondheidsklachten moeten immers, net als leerlingen, thuisblijven tot de klachten over zijn. Ik reken op uw begrip hiervoor.

De website is vernieuwd en ik hoop dat jullie er allemaal regelmatig op zullen kijken. Zo zijn jullie op de hoogte van het allerlaatste nieuws over onze school.

Het programma van de eerste schoolweek houdt in dat de eerstejaars leerlingen een introductieprogramma hebben van 10.00u tot 14.00u op dinsdag 18 en woensdag 19 augustus. De leerlingen en ouders van de groepen 2 t/m 5 voeren dan startgesprekken (veelal online) volgens afspraak. Op donderdag beginnen de lessen voor alle leerlingen, behalve de 3e jaars leerlingen. Zij starten maandag 24 augustus. Op dinsdag wordt het rooster door de mentor met de eerstejaars leerlingen besproken en op papier uitgedeeld. De andere leerlingen ontvangen hun rooster van de mentor.

 

Binnenkort kunnen de ouders en leerlingen het rooster en absenties in het programma Magister bekijken. U ontvangt daar zo spoedig mogelijk een brief over met de inlogcode en instructies voor gebruik.

Leerlingen van groep 4 en 5 starten op maandag 31 augustus met hun individuele stage. Leerlingen van leerjaar 3 starten hun individuele- of (groeps)stage op donderdag 3 september.

 

We verheugen ons erop om onze leerlingen weer te ontmoeten.

 

Hartelijke groet,

Mede alle collega's

Maud Croes

Directeur van Focus en De Viaan

Terug naar overzicht
Top