Leerlijn Logistiek

Fase 3 Leerjaar 4/5
Algemene omschrijving: Voorbereiden op werk/uitstroom/certificering in de logistiek.


Logistiek is de werkrichting die zich op dit moment snel ontwikkelt. Steeds meer winkels/bedrijven verkopen hun producten via internet. Logistiek medewerkers hebben een belangrijke taak om de producten zo goed en zo snel mogelijk bij de klant te krijgen.

Je werkt in het hele jaar (4 uur per week) toe naar het examen: Logistiek medewerker. Je kunt een school eigen certificaat behalen; een afgeleide van KC logistiek medewerker. Het examen vindt plaats in het magazijn waar we onze groepsstage uitvoeren en wordt afgenomen door een examinator.

Op school werk je uit de methode KIEM. Hierin wordt de theorie behandeld die jou opleidt naar het examen. Tijdens de groepsstage en jouw eigen stage breng je de theorie in praktijk. Dit doe je o.a. met behulp van de opdrachten in je stageboek.

Op school wordt de geleerde theorie getoetst en breiden we de theorie verder uit met; rekenen (tafels/geld/kassa), topografie en theorie rijbewijs. Ook is het mogelijk extra lessen te volgen om je certificaat vorkheftruck en VCA te halen!

In de praktijk oefenen we op locatie. Een prachtig bedrijf in Alkmaar biedt ons de gelegenheid om te oefenen in: – het orders lopen
– ontvangst en opslag goederen
– het verzendklaar maken
– het controleren van alle werkzaamheden

Excursies: Timmerman, IKEA, Sligro, Solar
Passende stagerichtingen/werkrichtingen: groothandel, magazijn en distributiecentrum

Op You-Tube kan je leuke filmpjes van logistiek medewerkers bekijken:
– Wat doet een logistiek medewerker?
– Werken als Magazijnmedewerker in een Distributiecentrum van Blokker
– Mike en zijn Transport en Logistiek: Logistiek medewerker

Wanneer je op school je examen logistiek medewerker hebt gehaald is het mogelijk, wanneer de andere vakken ook op niveau 1F zijn, dat je de entree opleiding bij het Horizoncollege kan gaan volgen