Entree-onderwijs

Sinds schooljaar 2017-2018 biedt Focus een interne Entree-opleiding aan.

Entree-opleiding staat voor een MBO-niveau 1 opleiding (in BOL- of BBL-vorm, dus leren en stage of leren en werk). Leerlingen kunnen zo in hun vijfde leerjaar een erkend MBO-diploma bij ons halen waarmee ze aan het werk kunnen of indien mogelijk verder kunnen leren op een niveau 2 opleiding van een ROC/AOC. De leerlingen kunnen kiezen voor verschillende entree-richtingen.

Wij kunnen niet zelf dit diploma uitgeven, maar werken hiervoor samen met de organisatie ORGB, een opleidingsinstituut dat bestaat sinds 2009 en gespecialiseerd is in het organiseren en uitvoeren van opleidingen.
De leerling komt minimaal één dag naar school gecombineerd met drie of vier dagen stage of werk bij een erkend leerbedrijf in de gewenste uitstroomrichting. De lessen zijn volledig gericht op het behalen van dit diploma.

Plaatsing in dit traject is gebaseerd op het advies van de mentor en alle betrokken docenten van het bovenbouwteam. De leerling moet een stageplek hebben, passend gedrag laten zien en kunnen werken naar referentieniveau 1F.

Voor meer informatie, klik hieronder!
Folder entree-opleiding voorkant


Folder entree-opleiding achterkant


Algemene informatie Examenregeling

Op de site van Orgb onder het kopje informatie, vind je algemene informatie Onderwijs en examenregeling (OER) voor Entree Opleidingen

Top