Gastles Logistiek

Afgelopen donderdag 26 november heeft oud-leerling Iris een gastles verzorgd tijdens de les Logistiek. Iris is twee jaar geleden vanuit de Entree-opleiding op Focus uitgestroomd naar de opleiding Logistiek medewerker niveau 2 aan het Horizon College, waar zij het enige meisje in de klas is.

Keuze werktijd

Tijdens de KWT (Keuzewerktijd), is er weer met veel plezier gewerkt

Sinds enkele weken is het verplicht om een mondkapje op de school te dragen. In de les mogen ze de mondkapjes weer af.
Voor KeuzeWerktijd Creatief schrijven hadden de leerlingen de opdracht om hier een verhaaltje over te schrijven.
Ze mochten andere leerlingen interviewen of zelf een stukje schrijven over wat zij van de maatregel vinden.
Joey uit 2C heeft ervoor gekozen zelf een verhaaltje te schrijven.

 

Excursie Logistiek

Vandaag zijn we met de groep Logistiek op excursie geweest bij het stage-adres van Leks bij uitgever Strak Plan in Alkmaar. Dit bedrijf laat agenda’s en kalenders maken en verkoopt deze aan diverse boekhandels. Leks had deze excursie zelf voorbereid en gaf ook de rondleiding. Dat deed hij fantástisch! Aan het einde mochten we allemaal een agenda of kalender uitkiezen. Strak Plan; bedankt voor de uitnodiging, het was een leerzame en leuke excursie!

Excursie sluis IJmuiden

Op donderdag 24 september zijn we met de groep 4e/5e jaars jongens Logistiek op excursie geweest naar de haven van IJmuiden waar op dit moment de grootste sluis, 500 meter lang en 70 meter breed, van de wereld in aanbouw is. Hiermee wordt de haven van Amsterdam beter bereikbaar voor de steeds groter wordende schepen. Met de groep jongens hebben we een boottocht gemaakt en zijn we door de (midden)sluis gevaren en konden we van dichtbij de bouw van de nieuwe sluis bekijken; indrukwekkend om te zien en interessant om er meer over te weten! En natuurlijk hebben we met elkaar een visje gegeten, want daar staat IJmuiden natuurlijk ook om bekend;-).

Uitslag IVIO-examen Sociale Vaardigheden

Maandag 15 juni j.l. deden 42 leerlingen uit het 3e leerjaar IVIO-examen voor het vak Sociale Vaardigheden. Alle leerlingen zijn geslaagd, met een gemiddeld cijfer van 8,7.  Gefeliciteerd allemaal, we zijn heel trots op jullie!

Afscheid juf Liesbeth

Na 22 jaar op de Polsstok/Focus te hebben gewerkt gaat juf Liesbeth dan toch echt genieten van haar pensioen! 

Op woensdag 9 september om 15.30 u nemen we afscheid van haar.

We kijken er naar uit om juf Liesbeth nog eenmaal in het zonnetje te zetten. 

Top