Gouden Schoolkantineschaal voor Focus

Focus heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken.  

Ten minste 80% van ons aanbod bestaat uit gezondere broodjes, fruit, salades en andere gezondere producten. Water om te drinken is altijd beschikbaar door het watertappunt dat in de aula staat. Voor leerlingen is het extra makkelijk om een gezondere keuze te maken, want die producten liggen vooraan tijdens de  verkoop.  

Tijdens de horecalessen worden de gezonde producten gemaakt voor de verkoop en daarna staan leerlingen op woensdag en donderdag in de rij om iets gezonds te kopen in schoolkantine, waarna zij zichtbaar van genieten van het gezonde lekkers. 

Onze ambitie is om deze gouden Schoolkantine Schaal jaarlijks te behalen. Dit verdere schooljaar zal er nog meer focus komen te liggen op duurzaamheid en zal de leerlijn Gezonde voeding onder de loep worden genomen. 

 

Toekomst 

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen. Deze richtlijn is opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Een gezonde en bewuste leefstijl is belangrijk voor leerlingen. De gezonde gewoontes die ze nu aanleren, nemen ze een leven lang mee. 

 

De Gezonde Schoolkantine 

De Gezonde Schoolkantine is een project van het Voedingscentrum voor een gezonder voedingsaanbod op v(s)o- en mbo-scholen. 

Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine. 

Terug naar overzicht
Top